Basilikaköttbullar med svamprisoniBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Basilikaköttbullar med svamprisoni

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Nötfärs
    • 2 kruka

      Basilika
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Ris:
    • 5 dl

      Risoni (pastakorn)
    • 150 gram

      Svamp
    •  

      Parmesanost
  • Gör så här:
    1. Hacka basilika och blanda sedan alla färsingredienser i en skål. Forma färsen till små runda bollar. Rensa och finhacka svamp. Grovriv ost.

    2. Risoni: Koka enligt förpackning i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.

    3. Stek svampen torr i stekpanna utan fett på medelhög värme. Höj temperaturen något och tillsätt matfett. Stek till fin färg.

    4. Riv ost. Blanda risoni med svamp. Salta, peppra och strö över ost.

    5. Köttbullar: Bryn köttbullarna i matfett i en stekpanna på hög värme i cirka 3 minuter, tills de fått fin färg. 

    6. Skaka stekpannan emellanåt så att de blir brynta runt om. Sänk till låg värme och låt köttbullarna eftersteka i cirka 7 minuter.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALT. TILLBEHÖR

Olivpotatismos

Olivpotatismos

  • 25 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Pasta - grundrecept

Pasta - grundrecept

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Risoni finns att köpa i handeln. Det är pastakorn som ser ut som ris.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svamprisoni

Svamprisoni

20 minEnkelt

0 voting
Basilikaköttbullar

Basilikaköttbullar

45 minEnkelt

Om oss