BasilikaköttbullarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Basilikaköttbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Nötfärs
    • 3 kruka

      Basilika
    • 4 msk

      Ströbröd
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Hacka den färska basilikan och blanda sedan alla ingredienser i en skål. Forma färsblandningen till runda bullar. Lägg dem på en tallrik eller på en skärbräda.
       
    2. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna på medelhög värme i cirka 3 minuter tills de fått fin färg. Skaka stekpannan emellanåt så att de blir brynta runt om. Sänk till lägsta värme och låt köttbullarna eftersteka i cirka 7 minuter. Servera.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss