Avhuggna korvfingrar med röd sås

Avhuggna korvfingrar med röd sås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal korvar

    • 12 styck

      Prinskorv
    • 2 msk

      Färskost (vitlök)
    • 1 förp.

      Smördeg (rulle)
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 1 dl

      Ajvar Relish
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Honung
    • 1 styck

      Ägg
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på grill 250°C.
       
    2. Dela paprikor. Lägg på smord plåt med skinnsidan upp. Sätt in i ugnen. Rosta tills de nästa är svarta i skinnet. Svalna och dra av skalet.
       
    3. Lägg vitlöksklyftor i en kastrull med olivoljan. Koka sakta i 5 minuter. Tillsätt paprika, ajvar, honung och koka upp. Mixa slät. Låt svalna.
       
    4. Sätt ugnen på 200 °C.
       
    5. Rulla ut smördeg och kavla ut tunt. Skär i fyrkanter cirka 10x10 cm. Bred på tunt med färskost. Lägg på en prinskorv diagonalt på varje ark. Rulla ihop så att toppen på prinskorven syns i ena hörnet. Pensla med ägg.
       
    6. Lägg på plåt med skarven neråt. Sätt in i ugnen i ca 8-10 minuter.
       
    7. Servera på fat som plockmat med såsen i en skål bredvid.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sötsur sås

Sötsur sås

25 minEnkelt

0 voting
Fläskfilé i het sås
Om oss