Fläskfilé i het sås

Fläskfilé i het sås

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Fläskfilé
    • 2 msk

      Smör
    • 4 msk

      Balsamvinäger
    • 1 dl

      Apelsinjuice
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Soja
    • 0.50 tsk

      Kajennpepparpulver
    • 1 msk

      Ingefära (tub)
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 3 dl

      Jasminris
  • Gör så här:
    1. Strimla fläskfilé. Finhacka lök.

    2. Smält smör i en wok. Häll på vinäger och juice. Rör ner tomatpuré. Blanda sedan i resten av ingredienserna utan kött. Koka upp.

    3. Lägg i köttet. Sjud i cirka 30 minuter.

    4. Koka ris enligt anvisning på paketet.

    5. Servera grytan med ris.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skandinaviska fläsk- och korvrätter är sällan kryddheta även om de kan vara kryddiga. De är vanligtvis smakrika. Kryddheta rätter hittar vi främst i det mexikanska köket när chili och tabasco dominerar anrättningen. Även indisk och   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sötsur sås

Sötsur sås

25 minEnkelt

Om oss