Asiatiska risflingor med ingefärssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Asiatiska risflingor med ingefärssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Rispapper (risflingor)
    • 2 msk

      Matolja
    • 2 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 tsk

      Chilipulver
    • 1 tsk

      Gurkmeja (mald)
    • 2 gram

      Senapsfrö
    • 1 msk

      Kardemumma (hel)
    • 1.50 dl

      Kokosmjölk
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Persilja till garnering
    •  

      el. korianderblad
  • Gör så här:
    1. Skiva och mosa vitlök. Riv ingefära.
      Finhacka persilja eller koriander.

    2. Sås: Hetta upp (wok-)panna på högsta värme och ringla ner matolja, så att pannan blir tunt infettad.

      Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrön och kardemumma.
      Stek 2-3 min, tills senapsfröna hoppar.

      Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ytterligare någon minut. Salta.

    3. Koka risflingorna i rikligt med vatten ca 5 min tills de blivit mjuka. Häll bort vattnet.

    4. Lägg flingorna i en serveringsskål och blanda med såsen. Mal svartpeppar över och garnera med persilja eller koriander.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Asiatisk risnudelsallad
0 voting
Hummer med ingefärssås
Om oss