Asiatisk svamp- och kycklinggrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Asiatisk svamp- och kycklinggryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 500 gram

      Champinjoner
    • 100 gram

      Risnudlar
    • 150 gram

      Salladslök
    • 2 styck

      Tomater (kvist-)
    • 8 dl

      Vatten
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 0.50 dl

      Sweet chilisås
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Skär champinjoner i klyftor. Strimla kyckling. Skär salladslök i mindre bitar. Hacka tomat.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i champinjoner och kyckling. Salta lätt. Stek några minuter.

    3. Lägg i salladslök och tomat. Slå på vatten, kokosmjölk, sweet chili och sambal oelek. Lägg i risnudlar. Låt småputtra cirka 10 minuter.

    4. Grovhacka koriander och blanda i.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Asiatisk risnudelsallad
Om oss