Doro Wat- Etiopisk Kycklinggryta

Doro Wat- Etiopisk Kycklinggryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 2 styck

      Lök (gul el. röd)
    • 3 msk

      Matolja
    • 0.50 tsk

      Curry
    • 0.50 tsk

      Kanel (mald)
    • 0.50 tsk

      Paprikapulver
    • 1.50 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 0.50 tsk

      Ingefära (mald)
    • 0.50 tsk

      Koriander (mald/stött)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1.20 kilo

      Kyckling (hel, utan skinn)
    • 5 msk

      Tomatpuré
    • 4 dl

      Vatten
    • 1.50 dl

      Crème fraiche mini (5%)
    • 4 styck

      Ägg
  • Gör så här:
    1. Fräs löken i olja på svag värme i ca 5 minuter, i en rymlig gryta (gärna gjutjärn).
    2. Under tiden förbereder du Barebarepastan:
      Blanda samman curry, kanel, paprikapulver, salt, Sambal, ingefära, koriander med 1 tsk olja och riv i vitlöken. Stek några minuter tillsammans med löken.
    3. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt koka upp och dra av från värmen.
    4. Stycka kycklingen och dra av skinnet. Lägg i den och låt koka under lock på svag värme i 30-35 minuter tills kycklignen är klar.
    5. Tillsätt Crème fraiche och låt koka upp.
    6. Tillsätt halverade kokta ägg och servera med ris och grönsaker.
Kockens tips!

Du kan byta ut hel kyckling till filéer eller andra styckdelar av kycklingen- kom bara ihåg att ta av skinnet.
Du kan även få en kalorisnålare variant genom att utesluta crème fraiche.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken Gulasch (kycklinggryta)
Om oss