Äppelsoppa med äppelkrutongBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelsoppa med äppelkrutong

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 6 styck

      Äpple (rött)
    • 1 styck

      Citron
    • 3 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 tsk

      Kardemummakärnor
    • 1 styck

      Kanelstång
    • 3 dl

      Strösocker
    • 5 dl

      Vatten
    • 2 styck

      Gelatinblad
    • 2 styck

      Äpple
    • 1 tsk

      Honung
    • 1 tsk

      Smör
    •  

      Myntablad
    • 1 dl

      Mascarpone
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten, kardemummakärnor, kanelstång, vitt vin, och saften från citron.

    2. Klyfta ner äpplen i en bunke. Slå den varma lagen över. Plasta över. Ställ i kyl över natten.

    3. Koka upp alltsammans. Sila genast, gärna genom saftsil.

    4. Blötlägg gelatinblad i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Lös bladen i den varma vätskan. Ställ för att kallna.

    5. Tärna äpplen. Koka i honung och smör i 3 minuter. Dra av värmen och låt kallna.
      Fördela tärningar i kalla djupa tallrikar. Riv lite myntablad över och skeda över soppan.

    6. Rör marcarponen med vaniljsockret och servera till.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Magnus: Dessertsoppor är sjukt underskattat tycker jag. Gelatinet kommer göra soppan lite ”trög”. Vill man undvika gelatin går det bra att använda agar agar.

Kommentar
Om oss