Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 liter

      Tomatjuice
    • 10 styck

      Tomater
    • 2 st stor

      Gul lök
    • 3 styck

      Äpple (syrligt)
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 2 msk

      Limejuice
    • 6 kvist

      Koriander (färsk)
    • 3 dl

      Grädde
    • 3 stänk

      Tabascosås
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Tillbehör:
    •  

      Vitt matbröd?
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och finhacka lök.
      Skala och kärna ur äpplen och skär i små tärningar. Hacka koriander. Hacka tomat.

    2. Koka upp i en stor kastrull tomatjuice, grönsaksfond, 1/3 av tomaterna, 2/3 av äpplena och hälften av löken på medellåg värme. Låt sjuda i 30 minuter.

    3. Salsa: Blanda resten av tomater, äpple och lök med koriander och limejuice.
      Smaka av med salt och svartpeppar.

    4. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Sila soppan. Häll tillbaka i kastrullen och värm upp. Tillsätt grädde, smaka av med vitpeppar, salt och tabasco.

    5. Häll upp soppan i tallrikar och tillsätt salsa.
      Servera gärna ett gott bröd till soppan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Soppan kan serveras varm eller kall.

Kommentar
Liknande recept
Om oss