Ångkokta japanska tigerräkor (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ångkokta japanska tigerräkor (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 18 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 12 styck

      Tigerräkor
    • 1 styck

      Schalottenlök
    •  

      Olivolja
    • Sås:
    • 1.50 dl

      Thailändsk fisksås
    •  

      Ingefära
    •  

      Citrongräs
    •  

      el. citronjuice
  • Gör så här:
    1. Skala räkorna. Skär ett snitt på stjärtens ovansida och ta bort tarmen.
      Skala och finhacka schalottenlök.

    2. Fräs löken mjuk (får ej brännas) i lite olja på medelvärme i panna ca 5 min.

    3. Koka upp vatten till ångkokning. Ångkoka räkorna i 2-5 minuter beroende på storlek, de är klara när de fått en rosa/vit färg.

    4. Lägg räkor i en skål, häll på fisksåsen.
      Tillsätt löken och riv/strö ingefära och citrongräs över. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Har man inte en ångkokare kan man koka i en eldfast form i ett vattenbad i en kastrull med lock. Ställ något under formen, så att den inte nuddar vattnet. Asiatiska ånkokare (steamers), gjorda i bambu, är billiga och utmärkta för ändamålet. De placeras ovanpå en kastrull.

Kommentar
Liknande recept
Om oss