Amerikansk stuffing till kalkonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Amerikansk stuffing till kalkon

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Gul lök
    • 15 styck

      Champinjoner (färska)
    • 350 gram

      Bacon
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 2 dl

      Ströbröd
    • 1 kvist

      Timjan (färsk)
    • 2 kvist

      Salvia (färsk)
  • Gör så här:
    1. Stuffing som fyllning i kalkon
      Skala och finhacka lök. Hacka kryddor.
      Hacka champinjoner och bacon smått.

      Stek på medelhög värme tills det börjar ta färg. Blanda med övriga ingredienser.

      Fyll kalkonen med stuffingen och knyt ihop fågeln.
       
    2. Stuffing som tillbehör
      Stek lök, champinjoner och bacon enligt ovan och blanda med övriga ingredienser.

      Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugn på 150 grader i ca 1 timme.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Stuffings i England/USA = fyllning för att ge en anrättningen smak, vanligtvis fyllning av fågel, varvid fyllningen inte brukar ätas. Stuffing kan även vara fyllning i paprika e.d., eller en anrättning som tillbehör till mat, men då tillagad som en "låda" eller gratäng.

Kommentar
Liknande recept
Om oss