Alternativ: Jordgubbs- och mascarponeknytenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Alternativ: Jordgubbs- och mascarponeknyten

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal muffins

    • 200 gram

      Filodeg (fryst)
    • 2 msk

      Matolja (neutral, ej oliv)
    • 1 msk

      Canderel strö
    •  

      Muffinsformar (metall)
    •  

      Matolja till pensling
    • Fyllning:
    • 250 gram

      Jordgubbar (färska)
    • 250 gram

      Mascarpone
    • 1 st liten

      Citron
    • Tillval:
    • 2 msk

      Amaretto likör
  • Gör så här:
    1. Tina filodeg. Dela i bitar 8x8 cm. Sätt ugn på 250ºC. Ansa jordgubbar. Dela i fyra bitar. Riv gult citronskal och pressa ut saften. Pensla muffinsformarna med matolja.

    2. Blanda olja med Canderel. Pensla filodegen med denna glasyr. Lägg 4 filodeg på varandra i muffinsform. Baka dem i ugn i 12 minuter till gyllene färg.

    3. Koka häften av jordgubbarna med hälften av sötningsmedlet, samt med eventuell amarettolikör (ej nödvändig), några minuter tills de är mjuka och juicen börjar tränga ut ur jordgubbarna.

    4. Pressa gubbarna till kräm i en sil över en skål med en sked.

    5. Blanda citronskal och juice med resten av Canderel och med mascarponen. Skeda upp kräm i filodegsknytena. Toppa med jordgubbar och lite kräm.

KOCK: CanderelCanderel

Uppdragsgivare:www.canderel.sewww.canderel.se

SOCKERFRI EFTERRÄTT

Sockerfri rabarberpaj

Sockerfri rabarberpaj

  • 1 h 45 min
  • 12 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Använd helst muffinsformar av non-stickmaterial, så fastnar inte degen i formen. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Alternativ: Mokkamousse
Om oss