Alternativ: MokkamousseBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Alternativ: Mokkamousse

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Mörk blockchoklad
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 1.50 msk

      Snabbkaffe (pulver)
    • 0.50 msk

      Vatten
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 1.50 msk

      Florsocker
    •  

      Vattenbadskastrull
    • Garnering:
    •  

      Vit blockchoklad
    •  

      Mandelspån
  • Gör så här:
    1. Hetta upp vatten och häll i snabbkaffe. Låt det kallna.

    2. Hacka och rosta (stek utan fett) mandel i panna så att den blir lite brun.

    3. Koka upp vatten i en (vattenbads-)kastrull. Lägg chokladen i den andra kastrullen som som sänks ner i vattenbadet. Smält chokladen tills den är slät. Tag av från värmen och rör ner äggulan.

    4. Vispa grädden med florsockret och tillsätt det avsvalnade kaffet. Blanda med chokladsmeten.

    5. Lägg upp mokkamoussen i portionsskålar. Den kan ätas direkt, men bäst är om den får stå kallt i kylen i minst 1 timme.

    6. Garnera moussen med riven choklad och rostad mandel.

KOCK: CalleCalle

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

70-TALS NOSTALGIMENY

Mokkamousse

Mokkamousse

  • 20 min
  • 11 Ingredienser
  • Medel
Pepparbiff

Pepparbiff

  • 45 min
  • 16 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Mousse kan med fördel förberedas ett dygn i förväg. Man kan även tillreda vit mokkamousse på vit blockchoklad. En enklare garnering är att lägga på en klick grädde i stället för vit blockchhoklad och mandel.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mokkamousse

Mokkamousse

20 minMedel

Om oss