Blåbär med färskostcrème (utan socker)Bild av Spisa.nu

Blåbär med färskostcrème (utan socker)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Blåbär (färska)
    • 4 styck

      Myntablad
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    • 2 msk

      Canderel strö
    • 200 gram

      Philadelphiaost (light)
    • 2 dl

      Kesella lätt (kvarg 1%)
  • Gör så här:
    1. Strimla myntablad. Rör ihop blåbär med Canderel sötningsmedel (eller strösocker), myntablad och lite svartpeppar. Rör försiktigt så att inte bären mosas. Ställ svalt i kylen.
    2. Rör ihop cream cheese med kvarg. Smaka av med Canderel (el. socker). Ställ kallt innan servering.
    3. Lägg blåbär på en tallrik och färskost bredvid eller ovanpå. Riv lite svartpeppar över.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gräddiga, krämiga efterrätter med syrliga bär e.d. förekommer inte så ofta. Vanligen är rätterna sötsyrliga. Kalorimängden är oftast ganska hög.  LÄS MER
Kockens tips!

Canderel kan bytas ut mot strösocker. Var försiktig med svartpepparen som inte får ta över, men den skall finnas med som en liten smakbrytning.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rabarberpaj (utan socker)
Om oss