Älggryta med gulbetaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Älggryta med gulbeta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Älg (grytbitar)
    • 2 cm

      Färsk ingefära
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 6 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 dl

      Svartvinbärssaft (konc.)
    • 1 styck

      Palsternacka
    • 2 styck

      Gulbeta
    • 2 styck

      Äpple (syrligt)
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Skär älgköttet i bitar.
      Skala och finhacka ingefära och vitlök.

    2. Hetta upp olja i en stekkastrull. Lägg i kött, ingefära och vitlök. Bryn någon minut tills köttet fått färg.

    3. Slå på vatten, fond och vinbärssaft.
      Låt småkoka under lock i cirka 1 timme, tills köttet är mört. Provsmaka.

    4. Skala och finstrimla palsternacka och gulbeta. Skala, kärna ur och klyfta äpple.
      Lägg i grytan när köttet är nästan klart.
      Det skall koka i cirka 12 minuter till.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Till vilt serveras ofta söta tillbehör i form av gelé eller en söt sås. Är tillbehören inte söta klassas recepten som smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Älggryta

Älggryta

3 hMedel

Om oss