Cuisse de lapin braisée

Cuisse de lapin braisée

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Schalottenlök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Kanin (hel, flådd)
    • 2 dl

      Vitt vin
    • 6 styck

      Plommontomat
    • 3 kvist

      Timjan
    •  

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Strösocker
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär ett snitt i tomaterna och sänk ner i 30 sekunder i kokande vatten, flytta tomaterna till en skål med kallt vatten. Dra av skalet och dela tomaterna i klyftor.
    2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök, fräs i en stekpanna med smör och olivolja. Tillsätt två nypor socker och karamellisera löken i ett par minuter. Lyft ur lökröran till en vid gryta.
    3. Salta och peppra kaninlåren, bryn runt om i stekpannan och flytta över till grytan. Lägg tomaterna i stekpannan och tillsätt hälften av vinet och vispa ur pannan. Slå tomat och vinröran över grytan och tillsätt resten av vinet, timjan, lite salt och extra peppar. Täck med lock och låt småputtra i 40 minuter.
    4. Servera med ugnsrostad potatis.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Café de Paris

Café de Paris

10 minAvancerat

Om oss