Formbröd Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Formbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal bröd

    • 50 gram

      Smör el. margarin
    • 6 dl

      Mjölk el. vatten
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 tsk

      Salt
    • 1.50 liter

      Vetemjöl
    • Tillbehör:
    •  

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37°C (fingervarmt).

    2. Häll över i bunke och lös upp jästen i degspadet. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 minuter).

    3. Arbeta degen på mjölad arbetsbänk tills den blir blank och smidig. Forma degen till 2 längder. Lägg dem i smorda raka formar. Låt jäsa i cirka 30 minuter under bakduk.

    4. Sätt ugnen på 225°C.

    5. Grädda i botten av ugnen ca 30 minuter. Pensla de nygräddade limporna med vatten för att få en knaprigare yta.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Du kan se om bröden är färdiggräddade genom att stjälpa upp dem och knacka på undersidan. Låter det som att brödet är ihåligt så är det färdigt. Är ytan degig bör de istället gräddas ytterligare 10 min.

Kommentar
Liknande recept
Om oss