Vinbrässerad paprika med salladskaprisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vinbrässerad paprika med salladskapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 2 st stor

      Gul lök
    • 16 styck

      Salladskapris
    •  

      Olivolja
    • 2.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Rensa paprika och skär i bitar. Skala och skiva lök.

    2. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek paprika, lök och kapris cirka 3 minuter.

    3. Tillsätt vin och låt småkoka i cirka 5 minuter tills vätskan blivit simmig, lite trögflytande. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Salladskapris är stora kapris, som brukar finnas i butikernas delikatessdiskar. Vanligtvis säljs de marinerade i olja och kryddor. De används, som namnet anger, i sallader eller i gryträtter o.d. Salladskapris har mildare smak än små burkkapris.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Cannellini med paprika
Om oss