5 min
4 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
1 Antal dl
5 msk
Matolja2 msk
Vinäger1.50 krm
Salt1 krm
PepparOlja, vinäger, salt och peppar utgör grunden i en vinägrettsås. Därutöver kryddar man efter behag, med färska eller torkade kryddor t.ex. basilika, dragon, kryddblandningar och/eller med osötad senap, vitlök mm.
Som vinäger kan väljas rödvins-, vitvins- balsam-, äppelcider-, sherry- el. hallonvinäger.
Som olja kan väljas oliv-, raps-, majs- eller solrosolja. 1/3-del olja kan bytas ut mot vatten för att få vinägretten mindre fet.
KOCK: PiaPia
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Vinägrett(sås) kallas också vinägersås eller dressing. Används till sallad eller för att marinera fisk, kött mm. Det kan vara praktiskt att blanda en större sats med neutral olja och senare tillsätta kryddor vid behov. Tillred hemma och ta med i flaska.