ViltsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Viltsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 50 gram

      Champinjoner (färska)
    • 1 styck

      Purjolök
    • 3 msk

      Balsamvinäger
    • 6 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Viltfond (konc)
    • 2 msk

      Rönnbärsgelé
    •  

      Matlagningsmjöl
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillval:
    •  

      Pistaschmandel
  • Gör så här:
    1. Hacka champinjoner och skiva purjolök.

    2. Hetta upp matfett i en kastrull på medelhög värme och fräs svamp och lök i ca 5 min.
      Tillsätt vinäger och buljong (vatten+fond).
      Låt småkoka i ca 15 min till halv mängd.

    3. Smaksätt gärna med viltsky om möjligt, samt med gelé, salt och peppar.

    4. Vispa ner lite matlagningsmjöl.
      Låt efterkoka 3-5 min.
      Späd med vatten om för tjock sås.

    5. Sila av såsen och värm på den.
      Blanda gärna med lite pistaschmandel.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Finns viltbuljong, använd detta i stället för vatten+fond. Finns steksky tillgängligt, använd denna som smaksättare. Bör eventuellt silas för att avlägsna stekpartiklar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Viltsås på mesost

Viltsås på mesost

12 minEnkelt

Om oss