Viltpasta don TagliatelleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Viltpasta don Tagliatelle

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Viltkött (köttrester)
    • 600 gram

      Bandspagetti (tagliatelle)
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 1.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 msk

      Köttfond (konc.)
    • 3 dl

      Grädde (el. mjölk)
    • 4 msk

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Vetemjöl till panering
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Örtkrydda till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Riv parmesan.
      Skär köttet i bitar.

    2. Strö mjöl och salt på en tallrik.
      Vänd det strimlade köttet i mjölet.
      Hetta upp rikligt med matfett i en kastrull.
      Tillsätt köttet och bryn hastigt på medelhög värme. Lyft upp köttet och lägg åt sidan.

    3. Fräs löken mjuk i ca 7 min på medelhög värme. Häll över vin och koka ner till hälften. Tillsätt fond och grädde (eller mjölk). Smaka av med salt och peppar.
      Koka ihop såsen, tillsätt köttet mot slutet.

    4. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av väl i durkslag.

    5. Lägg upp pastan, häll över såsen, garnera med parmesan och kryddgrönt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Kraftfull, smakrik anrättning mi  LÄS MER
Kockens tips!

Pasta passar alltid bra när man har rester.

Kommentar
Liknande recept
Om oss