Vildsvin, kokos, koriander & röd curryBild av Charlie Bennet

Vildsvin, kokos, koriander & röd curry

  • 0 voting
    0Recension
    • 17 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 port

    • 1 kilo

      Vildsvin, grytbitar
    • 1 liter

      Viltbuljong
    • 2 dl

      Äpplejuice
    • 2 dl

      Kokosgrädde
    • 2 styck

      Lök (gul el. röd)
    • 0.50 styck

      Blomkål
    • 2 styck

      Morötter
    • 1 styck

      Pak Choy
    • 1 styck

      Vitlök
    • 1 styck

      Röd chili
    • 3 styck

      Limeblad
    • 1 styck

      Citrongräs
    • 3 msk

      Röd curry
    • 1 msk

      Tomatpure
    • 1 msk

      Sesamolja
    • 1 tsk

      Korianderfrön
    • 1 knippe

      Koriander
  • Gör så här:
    1. Låt köttet bli rumstempererat och bryn det i olja och sesamolja i en stor gryta.
    2. Hacka ner lök, vitlök, chili och banka på citrongräset. Häll ner det i grytan tillsammans med limeblad, röd curry och korianderfrön. Bryn alltsammans några minuter. 
    3. Späd med tomatpure, äppeljuice, viltfond och låt puttra under lock tills köttet är mört, ca 1-2 timmar.
    4. Skiva ner morötter och bryt ner blomkålen i grytan. Späd med kokosgrädde och låt det puttra några minuter.  
    5. Toppa med hackad koriander och pak choy.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vill man så kan man sila av grytan och skumma upp vätskan med stavmixer. Häll sedan tillbaka i grytan och servera.

Kommentar
Om oss