Räkor i röd curry med äpple, kokos & gula russin

Räkor i röd curry med äpple, kokos & gula russin

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 450 gram

      Räkor (handskalade)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 10 cm

      Purjolök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 styck

      Äpple (granny smith)
    • 4 msk

      Tomatpuré
    • 4 dl

      Kokosmjölk (light)
    • 30 gram

      Russin (gula)
    • 2 tsk

      Currypasta (röd)
    • 0.50 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Havssalt
    • 1.25 dl

      Quinoa (röd)
  • Gör så här:
    1. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.

    2. Hacka vitlök. Kärna ur och strimla paprika. Strimla purjolök. Kärna ur och hacka chili. Riv äpple grovt.

    3. Hetta upp en panna med olivolja till medelvärme. Tillsätt curry och vitlök. Akta så att det inte bränns. Rör ner paprika, chili och äpple. Fräs under omrörning ett par minuter.

    4. Tillsätt tomatpuré och kokosmjölk. Låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av med havssalt och eventuellt mer curry. 

    5. Rör ner räkorna. Låt räkorna värmas i max 1,5 minut så att de inte blir sega. Servera i djupa skålar med quinoa i botten på varje skål. Toppa med gula russin och purjolök.
Kommentar
Om oss