Vegetariskt grillspett med chévredipBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vegetariskt grillspett med chévredip

  • 1 voting
    1Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal spett

    • 1 huvud

      Broccoli (färsk)
    • 2 styck

      Rödlök
    • 10 styck

      Champinjoner (färska)
    • 1 förp.

      Cocktailtomater
    • 0.50 styck

      Aubergine
    • 2 st liten

      Paprika (röd/gul/orange)
    • Marinad:
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 0.50 tsk

      Soja
    •  

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 12 styck

      Träspett
  • Gör så här:
    1. Lägg träspett i blöt i en timme innan tillagning, så brinner de inte upp på grillen. Sätt på utegrillen i god tid eller sätt ugnen på 200°C.

    2. Grönaker kan förvällas, hastigt kokas någon minut innan grillning. Det ger mjukare grönsaker, mer genomstekta. Se Kockskolan > Så grillas grönsaker.
    3. Ansa och dela grönsakerna i lagom stora bitar. Trä upp dem på spett.
    4. Blanda olivolja med kryddor och soja. Pensla marinaden på spetten.
    5. Lägg spetten på grillen. Folie under skyddar mot alltför hård grillning. Grilla grönsakerna några minuter på var sida tills fin grillyta. 
    6. Servera gärna spetten med en läcker chévredip enligt separat recept.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Chévredip med basilika

Chévredip med basilika

  • 5 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Grönsaker snurrar lätt runt på spett och är därför svåra att vända. Dubbla spett låser fast grönsakerna.

Spetten kan också gratineras i ugn på 200°C liggande på en smord ugnsplåt i cirka 15 minuter. Vänd spetten någon gång. Mot slutet kan man sätta grillen på högsta värme för att få en fin färg på grönsakerna.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chévredip med basilika
Om oss