Vegetarisk paj med sötpotatis (lakto-ovo-vegetarisk)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vegetarisk paj med sötpotatis (lakto-ovo-vegetarisk)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 2 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner (4/paj)

    • 1 sats

      Pajdeg
    • 400 gram

      Sötpotatis
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • 3 cm

      Färsk ingefära
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 100 gram

      Mozzarella
    •  

      Salt & peppar
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Förbered och tillaga pajskal i god tid. Se separat recept. Förgrädda i 200°C.
       
    2. Skala och tärna sötpotatis. Skala och finhacka ingefära. Skala rödlök och skär i tunna skivor.
       
    3. Sätt ugnen på 175°C.
       
    4. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i potatis, ingefära och rödlök. Låt fräsa i cirka 1 minut.
       
    5. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar
       
    6. Finhacka koriander och strimla mozzarella. Blanda detta med det stekta och fördela i pajskalet. Slå över äggsmeten. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Ofta är det då någon söt frukt eller grönsak som t.ex. sötpotatis, eller någon söt smaksättare t.ex. honung som gett rätten sin karaktär.  LÄS MER
Kockens tips!

Lakto-ovo-vegetariker tillåter mjölk och ägg i kosten, vilket detta recept innehåller. Vegankost består enbart av vegetabiliska livsmedel, dvs. som inte innehåller fisk, kött, ägg eller mjölkprodukter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hirsfärsbullar (vegetarisk)
Om oss