Vegetarisk irländsk soppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vegetarisk irländsk soppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 dl

      Puylinser
    • 0.50 dl

      Matvete
    • 1.50 liter

      Vatten till soppa
    • 4 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 1 styck

      Morot
    • 1 st liten

      Sötpotatis
    • 2 styck

      Potatis
    • 100 gram

      Rotselleri
    • 1 st liten

      Kålrot
    • 1 styck

      Purjolök
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Häll vatten och fond i en gryta och tillsätt matvete samt gröna linser.
      Låt koka i cirka 10 minuter.

    2. Skala och tärna rotfrukterna. Tillsätt dem i soppan och låt koka ytterligare 10 minuter.

    3. Ansa och skiva purjolöken. Tillsätt den till soppan och koka 10 minuter till.

      Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Välj olika rotsaker efter tillgång.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Irländsk kycklinggryta
Om oss