Fröbuljong med blomkål (vegetarisk soppa)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fröbuljong med blomkål (vegetarisk soppa)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 huvud

      Blomkål
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 cm

      Färsk ingefära
    • 1 dl

      Pumpakärnor
    • 1 dl

      Solrosfrön
    • 1 dl

      Sesamfrö
    • 2 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skölj och dela blomkålen i små buketter.
      Skala och finhacka ingefära.

    2. Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull.
      Lägg i ingefära, pumpakärnor, solros- och sesamfrön, samt spiskummin.
      Fräs i cirka 2 minuter utan att bränna.

    3. Tillsätt blomkål, vatten och fond.
      Pressa citronjuice i kastrullen.
      Låt småkoka i 5 minuter.
      Smaka av med salt och peppar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Det kan förekomma animaliskt ämne i grönsaksfond.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vegetarisk irländsk soppa
Om oss