Vegetarisk chili- & böngryta med citronyoghurt och mynta

Vegetarisk chili- & böngryta med citronyoghurt och mynta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Paprika (gul)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 200 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 200 gram

      Kidneybönor burk (skölda)
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 1 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 1 tsk

      Chilipulver
    • 1 tsk

      Garam masala
    • 0.50 dl

      Rapsolja (neutral)
    • 3 dl

      Ris
    • Citronyoghurt:
    • 1 styck

      Citron
    • 2.50 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 1 tsk

      Mynta (färskhackad)
    •  

      Svartpeppar
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Ansa och tärna lök och paprika.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Riv skalet av citron och pressa sedan saften ur. Blanda med yoghurt, mynta, salt och peppar. Smaka av och låt dra i 30 minuter.

    4. Fräs grytgrönsakerna tillsammans med kryddorna i en gryta med rapsolja. Tillsätt bönorna och låt det bli varmt. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    5. Lägg upp i skål och servera med kokt ris.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
Om oss