Kycklingsoppa med sparris, mynta och chili

Kycklingsoppa med sparris, mynta och chili

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklinglårfilé
    • 12 styck

      Champinjoner
    • 80 gram

      Grön minisparris
    • 1.20 liter

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 kruka

      Mynta (färsk)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Fisksås
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka vitlök. Skiva champinjoner. Lägg i en stor kastrull. Slå på kycklingbuljong och fisksås. Koka upp.

    2. Lägg i lårfileer. Koka tills de är klara, cirka 15 minuter.

    3. Lägg i sparris. Koka med i cirka 1 minut. Lägg upp i skålar. Lägg på en kvist myta i soppan. Strimla chili. Garnera med chilin.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kommentar
Om oss