Västerbottenpaj (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Västerbottenpaj (buffé)

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Portionsbitar (20/paj)

    • Pajdeg:
    • 125 gram

      Smör
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Rågsikt
    • 3 msk

      Vatten
    • 1 krm

      Salt
    •  

      Bakplåtspapper
    •  

      Pajform (22-25 cm)
    • Fyllning:
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Grädde
    • 150 gram

      Västerbottenost
    • 1 krm

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.

    2. Lägg i en matmixer smör, mjöl, vatten och salt. Mixa till slät deg. Lägg degen stå i kylskåp i 15 minuter.

    3. Lägg bakplåtspapper i en pajform. Tryck ut degen i formen. Picka en mängd små hål med en gaffel. Sätt in pajskalet i ugnen i 7 minuter.

    4. Grovriv västerbottenost. Blanda i en bunke ägg, grädde, ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter tills fyllningen är fast och torr.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Västerbottenpaj passar perfekt som buffémat, tex till påsk, midsommar eller studentbuffén.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fågelpaté (buffé)

Fågelpaté (buffé)

1 h 5 minMedel

0 voting
Korvmix (buffé)

Korvmix (buffé)

10 minEnkelt

Om oss