Västerbotten cheesecakeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Västerbotten cheesecake

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 3 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 50 gram

      Smör (smält)
    • 200 gram

      Kavring
    • 5 styck

      Gelatinblad
    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 200 gram

      Västerbottenost (lagrad)
    • 0.50 knippe

      Gräslök
    • 0.50 styck

      Rödlök
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Plastfilm
  • Gör så här:
    1. Smält smör. Lägg smör och bröd i en matberedare. Mixa.

    2. Klä en brödform med plastfilm.
      Tryck ut brödmixet i botten till ca en halv cm tjocklek.
      Blötlägg gelatin i kallt vatten.

    3. Koka upp grädde i en kastrull. Dra åt sidan och riv ner ost. Rör om så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar.

    4. Krama ur vattnet ur gelatinet.
      Lägg ner det i gräddblandningen.
      Rör om tills gelatinet löst upp sig.
      Häll blandningen över brödmixet.
      Ställ in i kylskåp i cirka 3 timmar.

    5. Skala rödlök. Finhacka den och gräslöken.
      Lyft upp cheesecaken ur formen.
      Toppa med den hackade löken.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss