Vallmogifflar eller sesamgifflarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vallmogifflar eller sesamgifflar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal gifflar

    • 50 gram

      Smör el. margarin
    • 5 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1.50 liter

      Vetemjöl
    • Tillbehör:
    •  

      Ägg
    •  

      Vallmofrö
    •  

      Sesamfrö
  • Gör så här:
    1. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölk. Värm spadet till 37ºC (fingervarmt).

    2. Smula jäst i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

    3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor rund kaka. Sporra ut trekanter (precis som tårtbitar) och rulla ihop till gifflar och lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.

    4. Sätt ugen på 250ºC.

    5. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Dill- eller persiljesmör
Om oss