Våfflor med champinjonstuvning (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Våfflor med champinjonstuvning (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Champinjoner (färska)
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 msk

      Smör
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 0.50 msk

      Soja
    • 1 msk

      Majsstärkelse
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Persilja (grovhackad)
    • Våfflor:
    • 4 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    •  

      Smör till gräddning
  • Gör så här:
    1. Smält matfett och låt det svalna.

    2. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt hälften av mjölken under omröring till en jämn smet.

    3. Rör ner resten av mjölken, samt det avsvalnade matfettet. 

    4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett.

    5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.
      Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.

    6. Finhacka schalottenlök. Klyfta champinjoner.

    7. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i schalottenlök och champinjoner. Fräs någon minut.

    8. Slå på grädde och soja. Låt småputtra cirka 5 minuter. Häll i redning och låt tjockna.

    9. Lägg i persilja och salta och peppra.

    10. Lägg stuvning på våffla och vik den.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Våfflor Italia (plockmat)
Om oss