Ugnstekt hälleflundra i paprikacoulisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnstekt hälleflundra i paprikacoulis

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 14 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Hälleflundra (filé)
    •  

      el. annan vitfisk
    •  

      Matolja till stekning
    • 800 gram

      Potatis
    • Olivröra:
    • 100 gram

      Oliver (svarta kärnfria)
    • 100 gram

      Parmesan (nyriven)
    • 5 msk

      Basilika (finhackad)
    • Coulis:
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 3.50 msk

      Olivolja
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 dl

      Grädde
    • 0.50 styck

      Lime
    •  

      Salt & peppar
    • Läs om:
    •  

      Hotad fiskart >
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 220ºC.
      Skala paprika och ta bort stjälk och vitt innanmäte. Finhacka. Skala vitlök.

    2. Olivröra: Riv parmesan, finhacka oliver, hacka basilika och blanda med varandra.

    3. Skala och koka potatis.

    4. Smöra/olja in en ugnsplåt.
      Lägg fiskfiléerna på plåten.
      Salta och peppra fisken lätt.
      Lägg olivmassan ovanpå filéerna.
      Sätt in i ugn ca 10 min, tills genomstekt.

    5. Coulis: Hetta upp matolja i en kastrull.
      Tillsätt paprika, lime­juice, grädde, och riv ner vitlök. Låt småputtra tills paprikan är mjuk. Mixa med mixerstav till fint mos.
      Smaka av med salt, peppar och lime.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

Coulis är enligt fransk kokkonst en fond eller puré, dvs ett koncentrat av saft, bär, vilt, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker e.d. Används till sås och soppa. Coulis de tomates är passerade tomater, tjockflytande tomatsås.

Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Passionerad hälleflundra
Om oss