35 min
14 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
800 gram
Hälleflundra (filé)el. annan vitfisk
Matolja till stekning
800 gram
Potatis100 gram
Oliver (svarta kärnfria)100 gram
Parmesan (nyriven)5 msk
Basilika (finhackad)2 styck
Paprika (röd)3.50 msk
Olivolja1 klyfta
Vitlök1 dl
Grädde0.50 styck
LimeSalt & peppar
Hotad fiskart >
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
PASSAR TILL
Coulis är enligt fransk kokkonst en fond eller puré, dvs ett koncentrat av saft, bär, vilt, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker e.d. Används till sås och soppa. Coulis de tomates är passerade tomater, tjockflytande tomatsås.
Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.