Ugnstekt fläskfilé med potatisgratäng

Ugnstekt fläskfilé med potatisgratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Fläskfilé (hel bit)
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 100 gram

      Gratängost
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skala och skiva potatis. Sprid ut potatisen i en ugnsfast form. Pressa över vitlök. Salta och peppra. Häll över grädde. Strö över riven ost. Ställ in i ugnen.

    3. Putsa fläskfilé. Torka av. Salta och peppra runtom. Stick in en stektermometer till mitten på köttet så att så mycket som möjligt av stickan är inne i köttet.

    4. Lägg i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen bredvid potatisgratängen. Filén är klar vid 62-65°C, cirka 30 minuter.

    5. Ta ut köttet och låt vila 10 minuter. Höj ugnen till 250°C och grädda gratängen ytterligare cirka 10 minuter.

    6. Skär upp köttet och servera med potatisgratäng, sallad och eventuellt en sås.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Béarnaise (smörsås)

Béarnaise (smörsås)

  • 30 min
  • 15 Ingredienser
  • Avancerat
Honungssås med senapssmak

Honungssås med senapssmak

  • 7 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Skysås - grundrecept

Skysås - grundrecept

  • 10 min
  • 8 Ingredienser
  • Enkelt
Smörslungad brysselkål

Smörslungad brysselkål

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

En fläskfilé eller t.ex. falukorv är neutrala i sin grundsmak och kombinerat med neutrala tillbehör som ris eller potatis blir anrättningen i sin helhet neutral, förutsatt att inte starka smaktillsatser som senap ingår. En gräddig sås till det  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Om oss