Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör

Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 750 gram

      Rödspätta (filé)
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 1 kilo

      Potatis (fast sort)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 kruka

      Persilja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120ºC.

    2. Lägg ut fisk och vik till paket. Salta och låt stå i 15 minuter. Tag upp och peppra, pressa över citron.

    3. Skala och skiva potatis tunt. Skala och skiva lök. Stek potatisen i stekpanna i omgångar i smöret. Stek löken och blanda med potatis.

    4. Vispa smör. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Blanda vitlöken och persiljan med smöret.

    5. Lägg potatisen i botten på en fin ugnsfast form. Placera fisken på potatisen. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter beroende på hur tjock fisken är.

    6. Tag ut och klicka över smöret. Riv över citronskal. Garnera med persilja.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råstekt potatis i panna
Om oss