Ugnsbakad pumpapannkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnsbakad pumpapannkaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 0.50 kilo

      Pumpa (orensad)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 50 gram

      Cheddarost
    • 0.50 kruka

      Salvia (färsk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.25 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.
      Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar.
      Skala och kärna ur pumpan.
      Skär i grova bitar och lägg på plåten.
      Rosta pumpan i ugnen i 20 minuter.
      Ta ut pumpan och låt svalna.
       
    2. Grovriv cheddar. Blanda i mixer pumpa, ägg, vetemjöl, cheddar, salt och peppar. Mixa.
       
    3. Fetta in portionsstora ugnsfasta formar och häll i smeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
       
    4. Före servering.
      Skala och tunnskiva vitlök.
      Hetta upp olja i stekpanna.
      Lägg i vitlök och salviablad.
      Fräs tills löken fått lite färg.
      Lägg detta på pannkakorna.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ugnsbakad örtpotatis
Om oss