Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Falukorv
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 4 msk

      Senap (skånsk)
    • 2 msk

      Dijonsenap
    • 4 styck

      Tomater
    • 1 kruka

      Basilika
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Potatismos:
    • 0.60 kilo

      Potatis
    • 3 msk

      Smör
    • 2 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Pepparrot (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.

    2. Sätt ugnen på 200°C.

    3. Blanda crème fraiche med skånsk- och dijonsenap. Dra av skinnet på korven och skär snitt i den. Fördela lite senapssås mellan skivorna. Spara resten av såsen till servering. Lägg korven på ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen 20 minuter.

    4. Tärna tomat. Grovhacka basilika. Blanda tomat, basilika, olivolja, salt och peppar.

    5. Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, pepparrot, salt och peppar och rör om.

    6. Servera korv med sås, tomater och potatismos.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss