Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
600 gram
Tunga (kalvtunga)1 styck
Gul lök2 styck
Kryddnejlika1 tsk
Oregano (torkad)1 knippe
Persilja4 korn
Vitpeppar (hel)1 blad
Lagerblad1.50 tsk
Salt50 gram
Sötmandel2 msk
Smör4 dl
Kokspad1.50 tsk
Vetemjöl2 msk
Kapris1 msk
CitronjuiceSalt & peppar
3 dl
Långkornigt risKOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
PASSAR TILL
Menyse har använt färsk tunga i detta recept. Rimmad (saltad) tunga går också bra, som ger köttet en aptitligare lätt rosa ton. Salt behövs inte vid kokning av tunga om den är rimmad. Kokt tunga blir väldigt mört.