Torsk med okra i grönpepparsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Torsk med okra i grönpepparsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Torskfilé (med skinn)
    •  

      el. annan vitfisk
    • 1 dl

      Vitt vin (Chablis)
    • 30 gram

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 2 msk

      Grönpeppar (färsk)
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 2 msk

      Smör
    • Tillbehör:
    • 12 styck

      Okra
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka schalottenlök. Skär fiskfiléerna i större bitar. Salta och peppra fisken lätt.

    2. Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka potatisen mjuk.

    3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek fisken med skinnsidan nedåt någon minut. Häll på lite vin och lägg på ett lock. Låt koka ett par minuter, tills den är genom­kokt (vitt kött). Ta ur fisken.

    4. Sås: Tillsätt grönpeppar och lök i pannan.
      Fräs i cirka 5 minuter tills löken börjar bli mjuk. Häll på resten av vinet och koka ner vätskan till hälften i cirka 10 minuter. Ansa okra och tillsätt dem efter halva tiden. Rör ner lite smör. Smaka av med salt och peppar.

    5. Pressa potatis i en skål. Tillsätt en klick smör ovanpå och salta lätt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Färsk grönpeppar hittar man vanligen i asiatiska butiker. Finns inte färsk grönpeppar kan man ta torkad grönpeppar, som läggs i vatten några timmar före tillagning, eller inlagd grönpeppar på burk. Okra får man leta efter hos grönsaksspecialister.

Kommentar
Liknande recept
Om oss