Torsk cevicheBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Torsk ceviche

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 30 min )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Torskfilé
    •  

      eller
    •  

      el. annan vitfisk
    • 1 st stor

      Rödlök
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 3 styck

      Lime
    •  

      Chilipepparsås
    • Tillbehör:
    •  

      Matbröd (ljust)
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Skär fisken i bitar och lägg i en skål.

    2. Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över fisken.
      Rör om så att all fisk blir "limad".
      Ställ svalt i 30 minuter.

    3. Skiva rödlök och gurka.

    4. Ta ur fisken ur marinaden och blanda alla ingredienserna. Droppa kryddstark sås över.

      Servera med ett gott bröd till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kockens tips!

Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lax ceviche (förrätt)
0 voting
Ceviche på pilgrimsmusslor
Om oss