15 min
16 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
600 gram
Pilgrimsmusslor1 styck
Chilifrukt (röd)2 klyfta
Vitlök1 styck
Schalottenlök0.50 styck
Gurka200 gram
Vattenmelon2 styck
Avokado0.50 styck
Mango1 styck
Citron3 styck
Lime60 gram
Koriander (färsk)0.75 dl
Rapsolja (neutral)4 skiva
FormfranskaMinisallat
Svartpeppar (nymald)
Salt
Kantskär bröd. Skär det därefter i små tärningar. Stek krutonger i en panna med lite olja på medelhög värme tills de är krispiga. Salta.
Plocka bort muskeln på pilgrimsmusslor och skär dem i 1 cm tärningar. Dela och kärna ur chili. Finhacka chili, schalottenlök och vitlök.
Skala, dela och kärna ur gurka. Skär gurka, melon, mango och avokado i osymmetriska bitar.
Skölj citron och limefrukt, riv skal från lime och citron, pressa sedan saften från alla. Grovhacka koriander.
Blanda samman alla ingredienser, smaka av med limeskal, salt och peppar.
Lägg upp i skålar, toppa med krutonger och några färska salladsskott.
KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu