Torchon ”Skog, äng och sjö”

Torchon ”Skog, äng och sjö”

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 12 h )

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Bufféportioner

    • 8 st stor

      Ägg
    • 200 gram

      Lax (kallrökt)
    • 2 dl

      Nässlor (färska)
    • 1 dl

      Dill
    • 3 msk

      Gräslök (hackad)
    • 50 gram

      Smör (osaltat)
  • Gör så här:
    1. Sänk ägg i kokande vatten. Låt koka i nio minuter. Spola äggen kalla. Skala och hacka grovt. Lägg i en vid, rymlig bunke.
    2. Hacka lax något finare än äggen. Blanda försiktigt ner laxen med äggen. Lägg nässlor, dill och gräslök i en annan bunke.
    3. Bryn smör tills det är gyllene och doftar nötigt. Låt svalna i två minuter. Sila sedan det varma smöret över örterna. Blanda snabbt runt. Tillsätt i ägg- och laxblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Dra ut 40 cm plastfilm på arbetsbänken. Fördela äggblandningen jämnt i nederkanten på plasten. Tänk på att lämna fem centimeter tom från kanten på varje sida, så att rullningen underlättas. Vik plasten i nederkanten över äggblandningen och rulla ihop till en jämn, fin rulle. Nyp åt kanterna och rulla ihop dem så att rullen styvnar. Tänk smällkaramell!
    5. Låt mogna i kyl över natten. Skär rullen med plasten på med vass kniv i lämpliga munsbitar. Ta av plasten och servera.

KOCK: Johannes PerssonJohannes Persson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

Dryckesrekommendation: Hallands Fläder. Sötman och blommigheten i Hallands Fläder bryter av bra mot fetman i den rökta laxen och blir en härlig kontrast till den milda järnigheten i nässlorna.
Kommentar
Om oss