Majonnästunga (Berg-, sjö- el. rödtungna)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Majonnästunga (Berg-, sjö- el. rödtungna)

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 filé

      Bergtunga (filé)
    •  

      el. rödtunga
    •  

      el. sjötunga
    • 3 dl

      Majonnäs
    •  

      Senap? (fransk osötad)
    • 1 knippe

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Sockerärter/brytbönor
    •  

      och/eller minisparris
    • 0.80 kilo

      Sötpotatis
    •  

      Örtsalt till garnering?
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och picka små hål med gaffel. Halvera dem om de är stora och pensla ytan med olja.
      Baka/gratinera i ugn cirka 50 minuter.

    2. Finhacka rikligt med persilja.
      Smörj en plåt med matfett.
      Lägg fisken på plåten. Salta och peppra.

    3. Blanda ev. senap med majonnäs.
      Bred på ett tjockt lager på fisken.
      Lägg på rikligt med persilja, tryck ner den lätt i majonnäsen.

    4. När potatisen är klar, sätt grillen på 250 grader. Koka ärtor/bönor hastigt i 2 min på medelhög värme (tills de är al dente).
      Ställ in fiskplåten i övre delen av ugnen.
      Grilla fisken i 2-3 min. 

    5. Servera med ärter och potatis, gärna med en klick majonnäs och örtsalt på.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

En mycket snabb, enkel och god huvudrätt. Det är tillbehöret som tar tid, i vårt fall sötpotatis. Välj helst 4 portionspotatisar eller två stora som halveras för snabbare tillagning. Receptidén hämtad från Bocuse d´Or = kock-VM.

Kommentar
Liknande recept
Om oss