Thailändsk kycklingsoppa med nötsmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Kycklingdelar grillade
    • 1.50 styck

      Gul lök
    • 4 msk

      Currypasta (röd)
    • 8 dl

      Kokosmjölk
    • 4 dl

      Vatten
    • 4 styck

      Citrongräs
    • 2 styck

      Salladslök
    • 2 msk

      Ostronsås
    • 3 msk

      Sesamolja
    •  

      Salt
    •  

      Ger 2 tallrikar/portion
  • Gör så här:
    1. Skala och grovhacka lök. Finhacka nedre delen av citrongräset.

    2. Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs löken mjuk och glansig i cirka 2 minuter utan att bränna den.

    3. Tillsätt vatten, kokosmjölk, currypasta och citrongräs. Låt småkoka i cirka 10 minuter.

    4. Rensa grillad kyckling från ben och skinn. Skär i mindre bitar. Hacka salladslök. Fördela kött och lök i portionsskålar.

    5. Smaka av soppan med ostronsås och salt. Häll upp soppan i skålarna. Toppa med att ringla över sesamolja. Citrongrässkaften kan användas till garnering.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

Currypasta varieras i smak och styrka beroende på vilket märke som används. Smaka därför av soppan för att se om extra currypasta behöver tillsättas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Snabb kycklingsoppa

Snabb kycklingsoppa

15 minEnkelt

0 voting
Thailändsk het räksoppa
Om oss