Tarte fine med glöggsirap (efterrätt)

Tarte fine med glöggsirap (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 2 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 1 styck

      Äpple
    • 2 tsk

      Strösocker
    • 0.50 tsk

      Kanel (mald)
    • 25 gram

      Smör (kallt)
    • 3 dl

      Lättglögg (röd)
    • Tillbehör:
    •  

      Bakplåtspapper
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200º.
       
    2. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
       
    3. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen.
      Strö över socker och kanel.
      Hyvla över smöret.
       
    4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills fin färg.
       
    5. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt den svalna något.
       
    6. Skär varje smördegslängd i 5 bitar.
      Ringla glöggsirapen över äppelflarnen.

      Servera med vaniljglass.

KOCK: Markus AujalayMarkus Aujalay

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tarte fine med glöggsirap
0 voting
Fin kalvsylta
Om oss