Tagliatelle med tomat, spenat och pecorinoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tagliatelle med tomat, spenat och pecorino

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Tagliatelle (färsk)
    • 4 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 förp.

      Babyspenat (färsk)
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Pecorino (fårost)
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomater i bitar. Hacka chili.

    2. Sätt 2 kastruller på spisen, en stor och hög, en låg och vid. Koka upp vatten (gärna i vattenkokare då det går jättesnabbt).

    3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i den mindre kastrullen. Tillsätt tomater.

    4. Koka pasta i den större kastrullen med vattnet från vattenkokaren. 

    5. Koka tomatblandningen medan pastan kokar. Vänd ner spenat.

    6. Häll av pastan. Vänd ner i tomatkastrullen. Skaka runt allt. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Riv så mycket ost du tycker om över. Klart.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Tar cirka 10-15 minuter om du har en vattenkokare eller induktionsspis.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt spenat, stekt spenat
Om oss