T-benstek för 4

T-benstek för 4

  • 0 voting
    0Recension
    • 11 h

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2000 gram

      T-benstek (5 cm)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt
    •  

      Chicken & Steak (krydda)
    •  

      Five Peppers
    •  

      Cumin & pepper (krydda)
  • Gör så här:
    1. Låt steken få rumstemperatur. Sätt ugnen på 75°C.

    2. Krydda steken. Var inte rädd för att krydda mycket.

    3. Värm stekpanna tills den börjar ryka. Häll i lite olja. Stek köttet tills det blir brunt.
    4. Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt steken direkt på ugnsgallret. Stek till innertemperatur på 57°C, cirka 9 timmar.

    5. Låt steken vila i folie minst 2 timmar.

    6. Låt grillpannan bli riktigt varm. Grilla köttet 5 minuter på var sida.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss