T-bensstek med rosmarin och tomattapenadeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

T-bensstek med rosmarin och tomattapenade

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h( + 4 h )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      T-bensstek (2 cm)
    • 2 kvist

      Rosmarin (färsk)
    • 2 msk

      Olivolja
    • Tapenade:
    • 8 styck

      Oliver (gröna kärnfria)
    • 1.50 msk

      Kapris
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 100 gram

      Soltorkade tomater i olja (avrunnet)
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Bakpotatis
    •  

      Gräddfil
  • Gör så här:
    1. Marinera: Skär skåror i köttet med kniv.
      Bryt rosmarinkvistar i mindre bitar och putta ner i skårorna. Lägg köttet på ett fat och häll över olivolja. Täck med folie.
      Låt helst stå i rumstemperatur i 4 timmar.
       
    2. Baka potatis: Sätt ugnen till 225 grader.
      Picka små hål i potatisen med en gaffel.
      Baka i ugnen 1-2 tim eller mer.
      Baka gärna "för länge" (se kommentar).
      Känn med sticka när den är klar.
       
    3. Tapernade: Skala och finhacka vitlök.
      Finhacka oliver och soltorkade tomater.
      Häll alla ingredienserna i en mortel och stöt det till mos (eller använd en mixer).
       
    4. Grilla: Hetta upp en grillpanna på högsta värme (eller lägg på utegrill). 
      Grilla T-benssteken i 1,5 min på var sida.
      Låt köttet gärna vila ett par minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Bakad potatis - grundrecept

Bakad potatis - grundrecept

  • 2 h
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Se till att börja med bakpotatisen "för tidigt". Den kan inte stå inne för länge, flera timmar förstör inte potatisen. Däremot är det hopplöst om man måste vänta på ofärdig potatis.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Olivbröd med timjan och rosmarin
Om oss