Sweet lax med grillad avokado på iPiniumplattaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sweet lax med grillad avokado på iPiniumplatta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Laxfilé
    • 200 gram

      Halloumi
    • 2 styck

      Avokado
    • 4 styck

      Plommon (färska)
    • 200 gram

      Pumpa
    • 4 msk

      Olivolja
    •  

      Flingsalt
    • Marinad:
    • 0.50 dl

      Tamarisoja
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 dl

      Sweet chilisås
    • Sås:
    • 4 dl

      Crème fraiche
    • 1 styck

      Skal från citron
    •  

      Salt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      iPinium (stekplatta)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 230°C och lägg in iPinium-plattan. Tillse att den blir riktigt het.

    2. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i lax.

    3. Skiva haloumi. Halvera och kärna ur avokado och plommon. Skiva pumpa. Pensla alla grönsaker med olivolja och salta.

    4. Lägg lax och grönsaker på plattan. Grilla i 5 minuter. Vänd och grilla 5 minuter till.

    5. Blanda ingredienserna till såsen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fiskrätter är sällan sötaktiga, men det förekommer. Sås eller tillbehör kan vara söta som t.ex. i rätten Laxbullar med karamelliserade svartrötter. Sötsyrlig lingonsylt förekommer ibland som tillbehör t.ex. till stekt strömming.   LÄS MER
Kockens tips!

iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.

Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.

Kommentar
Liknande recept
Om oss